Cum alegi trupa de muzica potrivita pentru nunta ta

Ati decis sa va uniti destinele in anul care urmeaza, asa ca ati inceput deja pregatirile. Si printre cele care este mai bine sa fie facute din timp se afla si gasirea uneia dintre multele trupe nunti cu care sa rezonati si care sa va ofere un party de neuitat.

 

Trupe band nunti sau trupe cover nunta?

Atunci cand cautati trupe pentru nunti, trebuie sa vedeti daca doriti band sau trupe de cover. Abia dupa aceea veti incepe cu adevarat sa stii exact unde sa iti indrepti atentia si sa gasesti acea trupa de muzica nunta care sa se dovedeasca a fi cea mai buna alegere. Asadar, sa vedem impreuna care ar trebui sa fie criteriile dupa care sa va faceti alegerea.

 

Repertoriul trupei

Cereti informatii despre repertoriul trupei care va intereseaza, si vezi daca se preteaza pentru a fi folosit la tipul de petrecere pe care intentionati sa il organizati. Atentie: o trupa de coveruri va interpreta de regula muzica internationala, iar celelalte genuri vor fi interpretate in stilul propriu. Pentru muzica autentica, mai bine cautati alte variante.

 

Prezenta scenica

Cateva clipuri cu trupa care pare sa fie pe placul amandurora va va ajuta sa va dati seama de felul in care acestia intretin atmosfera la petreceri. De asemenea, o trupa cover botez va avea o cu totul abordare la acest gen de party, asa ca vizioneaza mai multe clipuri, filmate cu mai multe ocazii.

 

Sunt disponibili la data dorita de voi?

Cel mai probabil, nu sunteti singurul cuplu care a ales sa isi uneasca destinele in acea zi, asa ca vedeti daca trupa este disponibila la data dorita de voi. Eventual, daca totul este in regula, puteti incheia si contractul, pentru a avea siguranta ca ati rezolvat problema cu muzica pentru petrecerea de nunta.

 

Conteaza sau nu experienta?

Alegerea voastra trebuie sa tina cont si de experienta in evenimente de acest gen a formatiei respective. Nu este deloc usor sa intretii atmosfera la o petrecere de nunta, iar experienta este cea care isi spune cuvantul de aceasta data.

 

Onorariul si contractul

Nu trebuie sa va rusinati si sa discutati de la bun inceput onorariul, daca se achita un avans. Intreaba impresarul formatiei sa iti ofere toate detaliile financiare si vedeti daca se merita aceasta investitie. De asemenea, este important ca pentru fiecare plata pe care o faceti sa primiti factura, iar despre incheierea unui contract nici nu mai este nevoie sa detaliem, nu? Atentie insa: intotdeauna inainte de a semna ceva, cititi cu atentie totul, inclusiv termenii si conditiile, pentru a nu risca sa va confruntati cu ceva incidente neplacute pe care nu le mai detaliem.

 

Recomandari de la rude si cunostinte

Pentru a gasi o formatie buna pentru nunta voastra, nu este o idee gresita sa apelati la rudele si cunostintele care au mai participat la nunti in ultima vreme si au remarcat in mod pozitiv o astfel de trupa. Daca un nume se tot repeta, este semnul ca ati gasit ceea ce cautati, asa ca incepeti sa faceti demersurile necesare pentru a-i aduce si la nunta voastra.