Dupa ce v-ati convins ca vreti sa va petreceti toata viata impreuna si sunteti facuti unul pentru celalalt, urmeaza si pasul cel mare: nunta. Cu toate acestea, organizarea unei nunti nu este chiar atat de usoara, mai ales daca vreti sa va descurcati singuri. O firma de organizare nunta este o optiune semna de luat in seama, mai ales daca va doriti nunta perfecta. Daca nu, avem noi cateva recomandari despre ce inseamna cu adevarat o planificare nunta, si astfel lucrurile vor deveni mai usoare.

 

Tipul si locatia nuntii

Vorbiti si stabiliti, de comun acord, tipul nuntii pe care il doriti, care este locatia pe care o agreati amandoi. Abia apoi poti sa treci cu adevarat la tot ce inseamna organizare nunta, cu tot ce presupune acest lucru. Nu a spus nimeni ca o planificare nunta este usoara, dar cu putina mobilizare, comunicare perfecta si ceva resurse materiale, totul devine posibil.

 

Verighetele, costumul mirelui si rochia de mireasa

Un moment special este si alegerea verighetelor. Sunt simbolul iubirii, vor fi purtate permanent, asa ca alegerea trebuie sa fie una bine facuta. Urmeaza apoi rochia de mireasa, si aici nu ar strica sa tii cont putin si de tematica nuntii, dar si de recomandarile celor de la atelierul sau magazinul de specialitate de la care o cumperi. Costumul mirelui pare ceva mai usor de ales, dar si aici este bine sa tineti cont ca trebuie sa fie elegant, comod, si in ton cu tema nuntii.

 

Invitatii si… invitatiile

Pentru o nunta reusita, nu trebuie sa inviti persoane sau chiar rude cu care nu ai mai comunicat de ani de zile, iar relatiile dintre voi nu sunt tocmai lapte si miere. Chiar daca parintii au o lista interminabila de rude, neamuri, cunostinte, pe care ar vrea sa le invite, trebuie sa le explicati ca este nunta voastra asa ca vreti sa va simtiti bine. Daca acest lucru inseamna mai putini invitati, dar cu care te simti in largul tau, atunci asa sa fie.

Cat despre trimiterea invitatiilor, s-a observat ca si aici incepe sa isi faca simtita tehnologia, si acestea se fac online, pe mail. Cu toate acestea, inca mai este de bun simt sa oferiti invitatiile personal, iar oaspetii se vor simti cu adevarat bine.

 

Stabilirea meniului

La stabilirea meniului, trebuie sa stii daca printre invitatii tai sunt persoane care, din varii motive, nu consuma anumite alimente, si sa gandesti un meniu care sa fie si pe placul acestora, fara a face rabat de la calitate. De asemenea, daca vor fi si copii, ai grija sa le alcatuiesti un meniu special si, daca sa se poate, sa amenajezi, in colaborare cu managerul locatiei pentru petrecere, un loc de joaca pentru ei.

Desigur, mai sunt si alte detalii care trebuie puse la punct, dar acestea sunt principalele tinte care trebuie atinse. Restul, tine doar de voi doi si de atentia voastra la detalii, si astfel veti reusi sa aveti parte de o ceremonie si o petrecere despre care se va vorbi mult timp de aici inainte!