Tot ce trebuie sa stii despre meniul unei nunti

 

Ati hotarat sa va uniti destinele, iar acum va ocupati de toate detaliile care inseamna organizarea unei nunti. Printre acestea se afla si stabilirea meniului pentru petrecerea de dupa cununie. Pare simplu? Deloc! Dar vom incerca sa iti oferim unele detalii pentru ca totul sa decurga ”ca la carte”.

 

Nu poti multumi pe toata lumea

Inainte de a discuta despre alte detalii, retine doar un singur lucru: nu poti multumi pe toata lumea, asa ca tot se vor gasi carcotasi care vor critica una sau alta.

 

Tine cont de anotimp

In stabilirea meniului de la nunta, trebuie sa tii cont de anotimpul in care are loc nunta. De aceea, chiar daca lumea are multe idei meniuri nunta interesante, sau ce aperitive nunti nu au voie sa iti lipseasca, tu sa retii ca binele invitatilor trebuie sa conteze. Asa ca discutati si cu cei de la restaurant pentru a vedea ce variante meniu nunta au acestia si daca sunt sau nu pe placul vostru.

 

Nu uita de bauturi

De asemenea, in stabilirea meniului nu trebuie sa uitati nici de bauturi. Dar, de regulă, restaurantele au un meniu bauturi nunta pregatit din timp, sau sunt ceva mai flexibili la acest capitol. Din nou, doar discutand puteti lamuri multe aspecte.

 

Traditional sau modern?

Ce directie ati ales pentru nunta voastra: cea traditionala sau moderna? In ultima vreme, parca tot mai multa lume prefera varianta traditionala, sau macar un aperitiv nunta traditionala si apoi celelalte. Cereti reprezentantilor restaurantului la care ati programat petrecerea o sugestie de meniu nunta aperitiv, iar daca vreti sa nu dati gres, un aperitiv cald nunta se potriveste in orice situatie. Tine cont daca faci botez sa ai grija sa existe un meniu special si pentru copii.

 

Vreti cantitate sau calitate

Reusita unei petreceri de nunta nu consta in abundenta de feluri de mancare oferite invitatilor, ci cat de bine s-au simtit acestia. De aceea, alege intotdeauna calitatea, iar nu cantitatea. Bine, asta nu inseamna sa lasi invitatii sa moara de foame, dar de regula toata lumea mananca un aperitiv nunta si apoi… la dans!

 

Nu uitati de copii si invitatii cu cerinte speciale

In stabilirea portiilor si a felurilor de mancare pe care urmeaza ca invitatii sa le savureze, nu uita de copii si invitatii cu cerinte speciale. Prin urmare, aveti grija sa aveti meniuri aparte pentru cei mici, si macar cateva portii dintr-un meniu vegetarian nunta.

 

Prezentarea meniului

Invitatii trebuie sa stie la ce preparate sa se astepte in acea seara, asa ca poti printa un meniu nunta carton special, pe care sa il puneti la dispozitia lor. Inainte de a face acest lucru, voi puteti scoate la imprimante macar un mode meniu nunta word, pentru a vedea ”cum se vede”.

 

Liber la distractie!

In meniul de nunta nu trebuie sa lipseasca dulciurile, proaspete si delicioase si sa nu uitam de tort! Nu va grabiti, organizati si o degustare a preparatelor, pentru a va convinge ca totul este delicios. Daca totul este in regula, inca putin si gata, totul se va incheia cu bine! Liber la distractie si casa de piatra!