Lumanarile de nunta, simbolul credintei mirilor in casnicie

Pentru majoritatea cuplurilor care decid sa isi uneasca destinele, ceremonia religioasa este foarte importanta. Si, printre alte obiecte fara de care ceremonialul nu poate avea loc se afla si acele lumanari de nunta, denumite in multe locuri si faclii.

 

O viata lunga si fericita

In afara de rolul lor in cadrul slujbei religioase, aceste lumanari simbolizeaza credinta mirilor pe perioada casniciei, nu doar cea in Divinitate, ci si in ceea ce priveste relatia de cuplu. Si, cum fiecare detaliu al nuntii este pregatit in detaliu, nu va fi neglijat nici cel care presupune achizitionarea unor lumanari nunta potrivite, si care sa fie astfel personalizate incat sa se potriveasca perfect cu tema evenimentului.

 

Rolul facliilor

Cei care urmeaza sa se casatoreasca anul viitor deja au inceput sa caute modele de lumanari nunta 2022. De fapt, mai important este rolul acestora, pentru ca le amintesc celor prezenti la cununia religioasa despre puritatea spirituala si puterea credintei. Un set lumanari nunta aprinse simbolizeaza drumul mirilor in casnicie, iar nasii sunt cei care le sunt alaturi, la bine si la rau.

 

Cine cumpara lumanari

De regula, nasii sunt cei care le cumpara, dar nu inainte de a se consulta si cu viitorii miri. Acestia pot opta pentru lumanari nunta lungi, lumanari nunta traditionale, lumanari nunta scurte, sau poate lumanari nunta personalizate. De fapt, nu conteaza prea mult cine cumpara, ci mai degraba este important sa alegi lumanari nunta ceara naturala, pentru ca ard mai frumos si nici nu fac fum. Ce-i drept, sunt destul de scumpe.

 

Cine duce lumanarile

In drumul spre biserica, lumanarile de nunta sunt duse de catre domnisoara si cavalerul de onoare. Pe perioada slujbei acestea sunt preluate de catre nasii de cununie, dupa care, la incheierea ceremonialului religios, mirii ies cu ele in maini, ceea ce inseamna ca au devenit deja o familie.

 

Ce poti face cu lumanarile de la nunta

La opt zile dupa nunta, este obiceiul ca nasii sa isi scoata finii la biserica. Cu acest prilej vor fi luate si lumanarile de la nunta, care raman acolo, pentru a fi topite si folosite in cadrul lacasului de cult. De aceea este si recomandarea ca lumanarile de nunta sa fie din ceara curata, pentru a nu fumega sau picura foarte mult.

 

Superstitie cu lumanarile care se rup

De regula, mirii se feresc mult ca nu cumva lumanarile sa se rupa pe perioada nuntii, deoarece exista superstitia ca relatia dintre cei doi nu va functiona, si cel al carui lumanare s-a rupt este cel care va calca stramb. De aceea, multi opteaza pentru lumanari de cununie personalizate si care sunt mult mai groase, pentru a nu se frange atat de usor. De asemenea, in ultima vreme, s-a observat ca tot mai multi miri opteaza pentru lumanari de nunta scurte, mult mai usor de manevrat, si mai ales, mult mai greu de rupt.

Dincolo de toate regulile si superstitiile, tot ce ramane este bucuria cuplului care devine o familie si in fata Divinitatii, dar si a celor care le sunt alaturi in aceste clipe!