Vom incepe prin a spune ca termenul de lautari este folosit in mod gresit, insa nu putem schimba perceptiile tuturor oamenilor. Fie ca vorbim de o formatie de nunta sau de lautari, oamenii inteleg ca fiind vorba despre acelasi lucru, insa este o greseala care s-a amplificat pana a ajuns ca in prezent sa nu se mai fac diferenta.

Aruncand o privire asupra provenientei acestui termen, lautarii erau persoane ce se ocupau cu muzica, fiind un neam desprins din vatrasi (se ocupau cu munci pe langa curtile boieresti sau manastiri si agricultura) pe la mijlocul secolului al XX-lea. Lautarii din mediul rural cantau la sarbatori si erau agricultori. Cei care traiau la oras erau mai specializati si traiau mai usor, cei mai talentati dintre ei reusind sa ajunga artisti consacrati.

Ce se intampla in prezent?

Majoritatea oamenilor folosesc termenul de lautari pentru formatie de nunta si cumva s-a ajuns la ideea ca se face referire la acelasi lucru.

Daca aveti un eveniment veti descoperi ca fara sa va dati seama veti cauta lautari pentru nunta.

De exemplu daca veti cauta utilizand internetul,  tastand “lautari nunta” se vor afisa trupe de coveruri, formatii de nunta, lautari nunta. Acest termen inglobeaza tot ce are nevoie o persoana pentru evenimentul sau, chiar daca intre ele exista diferente majore.

Orice eveniment are nevoie de muzica, iar o nunta are nevoie de muzica de calitate, care sa ridice in picioare toti invitatii. Lautarii adevarati specializati pe evenimente vor reusi sa creeze atmosfera dorita intr-un timp foarte scurt.

Nu alegeti sa lucrati cu lautari ieftini pentru evenimentele importante. Pretul nu va ofera garantia ca vor reusi sa creeze atmosfera potrivita. Alegeti sa lucrati cu lautari experimentati pentru nunta dumneavoastra, deoarece ei joaca unul dintre cele mai importante roluri in derularea intregului eveniment.

Acordati atentie acestui detaliu si informati-va foarte bine inainte de a efectua o alegere.