Cat de importanta este lumanarea la botezul copilului tau?

Unul dintre momentele speciale, de mare incarcatura emotionala pentru parinti, este si botezul copilului lor. De cele mai multe ori, pregatirile incep chiar din prima zi in care bebelusul si mama au revenit acasa, pentru ca se doreste a fi un eveniment de-a dreptul grandios. Si, printre alte pregatiri, se afla si cea legata de o lumanare botez potrivita!

 

Te poti implica si tu in alegerea ei!

Chiar daca, de regula, nasii sunt cei responsabili de lumanarea pentru botez, poti discuta cu ei despre tema aleasa pentru botez, daca vrei ceva special, pentru ca si acestora sa le fie ceva mai usor.

 

Simpla sau de lux?

Nu conteaza ca este vorba despre o lumanare botez baiat sau una pentru fata, intrebarea este daca vrei un model de lux sau unul mai ieftin. In calitate de nasi, discuta toate detaliile cu parintii copilului care urmeaza sa fie botezat, sa vezi si dorinta acestora. Si, daca apelezi la profesionisti, nu inseamna ca modelul ceva mai ieftin va fi mai slab din punct de vedere al calitatii! Ce-i drept, modelul de lux va fi ceva mai scump!

 

Lumanari personalizate

Atunci cand vine vorba despre lumanari personalizate, nu ne referim strict la faptul ca avem lumanari botez fata sau baiat. Personalizarea se refera la acele mici detalii care fac diferenta. Astfel, se poate opta pentru imprimarea numelui micutului care va fi botezat, se va alege o culoare speciala sau niste decoratiuni aparte.

 

Culoarea aleasa

Evident, cand vine vorba despre culoarea aleasa, aceasta trebuie sa fie una in functie de sexul celui mic, dar si tema evenimentului si nuanta dominanta a decoratiunilor sau a trusoului.

 

Scurte sau lungi?

Exista lumanari de botez de dimensiuni diferite, asa ca poate fi destul de dificil sa o alegi pe cea care sa se dovedeasca a fi perfecta. Atat lumanarile clasice, mai lungi, dar si cele scurte, servesc aceluiasi scop, dar parerea noastra este ca acestea din urma au mai multe avantaje. In primul rand, sunt mult mai usor de tinut in mana, pot fi transportate si depozitate lejer. Nu ocupa mult spatiu si este mult mai usor sa previi incidentele neplacute care pot aparea, daca folosesti o lumanare de botez scurta.

 

Traditionale sau moderne?

Aici totul depinde de nasi… si parinti! Ce-i drept, in ultima vreme, s-a observat o preferinta a romanilor pentru intoarcerea la traditii, dar asta nu inseamna ca si voi trebuie sa procedati la fel. Discutati cu atentie toate detaliile si apoi veti stii exact ceea ce va doriti, iar lumanarea pentru botez se va potrivi perfect!

 

Lumanari personalizate!

Cu siguranta, lumanarile pentru botez personalizate sunt indragite de toata lumea. Au un aer mult mai intim, arata preocuparea pentru acest eveniment important, dar si faptul ca micutul care urmeaza sa fie botezat este in centrul atentiei.

La final, mai avem un ultim sfat: apeleaza intotdeauna la profesionisti in domeniu, pentru ca rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Si da, relaxeaza-te, nu vrei sa fiti niste nasi crispati, ci unii la inaltime!