Cati bani se mai da la nunta in 2022?

Pandemia de coronavirus ne-a dat tuturor vietile peste cap, si multe nunti au fost amanate pentru acest an. Cel mai probabil si tu ai primit deja cateva invitatii pe care te gandesti sa le onorezi, dar cu toate acestea, ai o intrebare, perfect normala in aceasta situatie: cat se da la nunta 2022?

 

Cum calculezi banii pentru dar

Cat se da la nunta? Aceasta este intrebarea dintotdeauna a celor care participa la un astfel de eveniment. Ei bine, raspunsul depinde de foarte multi factori, cum ar fi relatia pe care o ai cu viitorul cuplu, daca vii sau nu insotit la nunta, sau daca ai un anumit buget prevazut pentru aceasta situatie.

 

Bani sau dar de nunta?

In majoritatea cazurilor, se merge pe oferirea unui plic cu bani pentru tinerii insuratei. Cu toate acestea, mai exista si cazuri in care mirii decid sa faca nunta fara traditionalul plic, iar in aceste conditii un dar nunta este de ajuns. Trebuie insa sa stii din timp toate aceste detalii, asa ca intereseaza-te. De fapt, viitorii miri sunt cei care trebuie sa anunte invitatii daca vor face sau nu petrecerea de nunta clasica sau merg pe varianta unui cadou mai mult sau mai putin simbolic.

 

Cum se calculeaza darul in bani

In pricipiu, nu exista o suma minima sau maxima care poate fi oferita drept dar in bani pentru o nunta. Cu toate acestea, de regula ar trebui sa calculezi sa nu oferi mai putin de 300 de lei de persoana. Nu conteaza ca este vorba despre o nunta intima sau una cu mai multi invitati. Nu mai este valabila acea regula care spunea ca ar trebui sa iti platesti macar meniul, pentru ca pretul acestuia poate fi diferit in functie de restaurant, oras, si multe altele. Specialistii in domeniu sunt de parere ca o valoare medie, pe persoana, ar fi de 160 de euro, pentru anul de gratie 2022.

 

Cadoul de nunta

Daca in schimb viitorii miri au anuntat ca nu vor daruri in bani pentru nunta lor, ramane valabila cealalta varianta, de a oferi un cadou. Si aici, din nou apar unele discutii: ce dar sa oferi, care ar trebui sa fie valoarea acestuia si multe altele. Se pare ca o suma cuprinsa intre 50 si 75 de euro este una rezonabila, mai ales daca este vorba despre un coleg de munca sau o ruda cu care nu te-ai mai vazut de cativa ani buni. In schimb, daca este vorba despre cineva apropiat, cel mai probabil va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar.

 

Discuta si cu alti invitati la nunta

Daca printre cunoscutii tai sunt cativa care sunt invitati la aceeasi nunta, poti sa ii intrebi discret care este suma pe care s-au gandit sa o ofere in dar. Iti va fi ceva mai usor sa o stabilesti si pe cea pe care o vei oferi tu. Nu uita ca mai este nevoie si de o tinuta potrivita pentru tine si partener, eventual si de vizite la salonul de infrumusetare! Nu-ti face griji, totul va fi perfect!